Hitta rätt bilförsäkring

Rätt bilförsäkring till rätt bil kan spara dig tusenlappar varje år. Olika bilägare behöver olika försäkringar. Det är klokt att jämföra mellan olika bilförsäkringar så att du hittar en försäkringspremie som passar din plånbok, samtidigt som du får alla fördelar som du behöver.

Jämför försäkringar på lättaste sätt

För att hitta en bra bilförsäkring behöver du naturligtvis jämföra de olika erbjudandena som alla försäkringsbolag har. Det kan hjälpa dig att spara tusenlappar årligen. Samtidigt är det ju ett riktigt hästgöra. Det finns många försäkringsbolag och alla bolag erbjuder också olika slags försäkringar. Att bara behålla den försäkring som du redan har kommer troligtvis att kosta dig mycket, förutom att du kan missa bra erbjudanden som verkligen kan passa dig. Och att ta dig tiden att gå in på alla sajter för att hitta den perfekta bilförsäkringen kommer att ta många timmar. Det lättaste sättet att jämföra försäkringar är genom Insplanet. Insplanet är en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta rätt bilförsäkring för dig. De jämför också försäkringar till andra fordon och ditt boende. Idag använder en halv miljon svenskar Insplanet för att spara tid och pengar. Gå in på Insplanet och jämför bilförsäkring och spara tusenlappar om året.

Vilken försäkring passar dig?

Det är flera saker som spelar in när du ska hitta den försäkring som passar dig och din bil. Eller bilar. Det är klokt att du letar försäkring individuellt för varje fordon som du har, då du troligtvis använder en bil på ett sätt och ett annat fordon på ett annat. En viktig faktor när du söker bilförsäkring är naturligtvis din ekonomi. Du kan tänka på ekonomin utifrån två aspekter. Hur mycket du har råd att betala varje månad och hur mycket det kostar om olyckan är framme. Om du måste snåla mycket och har en äldre bil kan det räcka med en trafikförsäkring. Ju nyare bil du har, desto mer försäkrad vill du att den ska vara. Det är ganska stor skillnad att få en repa på en relativt ny BMW och att en 20-årig bil råkar få en liten repa i lacken. Har du en nyare bil kommer du att vilja fixa och lacka om skadan, och då är det ju skönt om ett försäkringsbolag betalar det. Om du har lite pengar bör du också tänka igenom hur viktig bilen är för dig. Ibland kan det vara klokare att skaffa halvförsäkring, så att vissa skador och bilbärgning är inkluderade i försäkringen.

Digital bilförsäkring

Idag finns det något som heter digital bilförsäkring. En digital bilförsäkring innebär att försäkringsbolaget samlar in data om hur fort du kör, hur säkert du kör och hur mycket du kör. De samlar in datan via en app eller genom att installera en liten box i din bil. Med en digital bilförsäkring kan du påverka din månatliga bilpremie genom att helt enkelt köra så lite och klimatsmart som möjligt.shadower