Välkända bilmärken

När det kommer till bilar finns det en hel del intressant att lära sig. Alla som har ett bilintresse känner dessutom till hur många olika “grenar” det finns av just detta intresse. Vissa väljer att samla på bilar, andra gillar att bygga dem och sedan finns det de som endast gillar att titta på bilar. Det finns museer och utställningar där det är möjligt att se alla möjliga fordon.

Alla som ska köpa en bil, speciellt sin första bil, kan tycka att det är svårt att välja. Det finns nämligen en rad med olika bilmärken, där alla har sina bra punkter och vissa även mindre bra. Detta har bland annat lett till att vissa bilmärken är mer kända och mer populära än andra. Här kommer lite kort information om några välkända bilmärken.

Volvo

Volvo är ett företag som grundades i Sverige i början av 1900-talet. Volvo Personbilar ingick i den så kallade Volvokoncernen ända fram till år 1999. Då köpte Ford, det amerikanska företaget, upp biltillverkningen. Volvo har sedan starten varit en av de större biltillverkarna och det tog inte särskilt lång tid innan de även blev en av de populäraste. Volvo har kommit med flera modeller genom åren och det är inte ofta som bilarna har fått särskilt mycket kritik.

Audi

August Horch var personen som grundade Audi år 1909. Det skedde efter att han förlorade sina rättigheter till märket Horch och han bestämde sig för att starta en ny biltillverkning. Därefter började företaget tillverka fina fordon. Efter ett antal år förenades Audi och Horch igen tillsammans med två andra biltillverkare, och tillsammans bildade de Auto Union. På 1960-talet började Audis försäljning att minska en hel del och den ökade först efter att biltillverkningen köptes upp av Volkswagen Auto Union.

Idag anses bilmärket vara bland de populäraste runt om i världen. Trots att det inte är den mest exklusiva bilen som finns är det många som tycker priset är lite för högt. Skulle man vara intresserad av att köpa en Audi bil rekommenderas det att titta på företag som säljer begagnade sådana.

BMW

BMW är en tysk biltillverkare som grundades år 1916. Dock var det inte BMW som finns idag som först kom till. Till en början var det företaget Bayerische Flugzeug-Werke, som BMW har en delad historia med, tillsammans med Rapp-Motorenwerk. Rapp-Motorenwerk bytte sedan namn till BMW – Bayerischen Motoren-Werke. Det var till en början en flygmotortillverkare. Biltillverkningen började först på slutet av 1920-talet.

Företaget fortsatte att utvecklas och dess bilar anses idag vara en av de mest populära och exklusiva som finns.shadower