Viktiga saker att tänka på när du ska köpa bil

Idag är det vanligare än någonsin förr att köpa och äga en bil. Många köper begagnat, medan andra väljer att köpa helt nytt. Även om det idag är vanligare att ha bil än förr så är det svårare att göra rätt val. Det finns så många olika typer av modeller på marknaden och även drivmedel som du måste välja mellan, t.ex. bensin, el eller diesel. I den här texten kommer du att hitta riktigt bra tips på hur du ska tänka och gå tillväga när du vill köpa bil.

1. Köpa nytt eller begagnat

Först måste du komma fram till om du vill köpa en helt ny bil eller en begagnad. Fördelen med att välja en ny, t.ex. från Mitsubishi Motors är att du kan få 5 års garanti på din bil och dessutom hitta en återförsäljare i närheten av ditt hem. Något som har blivit väldigt populärt är bland annat tillverkarens hybrid-bilar. Väljer du en begagnad bil kan du spara in många kronor och få ett riktigt bra fordon. Å andra sidan finns det risk att bli lurad på köpet och garantin kan du inte förlita dig på.

2. Finansiering

För många är ett bilköp en väldigt stor kostnad och det är inte alltid pengarna finns tillgängliga på kontot just för stunden. Du behöver fundera över hur du vill finansiera ditt köp. Ett alternativ är att betala kontant, vilket naturligtvis är det bästa, men du kan även använda dig av ett lån alternativt privatleasing. Privatleasing har blivit allt mer populärt och nästan var tredje “bilägare” använder sig av metoden. Det är ett bra alternativ för den som inte vill köpa, men som fortfarande vill ha tillgång till bilen precis när som helst. Väljer du ett lån kan du antingen satsa på ett billån med bilen som säkerhet, eller ett privatlån där du kan låna till precis vad du vill och med relativt bekväma lånevillkor.

3. Vilket märke ska man välja?

Det här är en fråga som är omöjlig att svara på. När du ska välja bil är det naturligtvis kul om den är snygg, men vad som är snyggt i dina ögon kanske inte passar en annan. När du tittar på olika modeller så bör du också säkerställa att det finns tillgång till den typ av service som du kommer att behöva. Du bör även se till att utbudet av bildelar och reservdelar är stort, om det skulle komma till den punkt att du behöver byta ut eller reparera. Det är inte roligt att stå med en bil som du inte kan hitta extradelar till eller om ingen mekaniker vill ta sig an på grund av att märket är okänt i landet.shadower