Racerbil på banan

Amerikanare och jänkare

Amerikanare och jänkare brukar man vanligtvis kalla de människor som kommer från USA. Jänkare är ett uttryck som inte alltid används i vardagsspråket men som på senare tid även blev ett vanligt uttryck för gamla veteranbilar från USA. Det finns ett par modeller som är klassade som de “klassiska” jänkarna. Idag är det inte något man köper till vardags utan dessa bilarna fungerar mer som samlarobjekt. Vissa av dem är så pass gamla att de inte kan gå igenom en svensk besiktning längre, men de kan ha högt värde för det. Dessutom är det nya regler på gång när det gäller besiktningen som gör att gamla bilar kan få rulla ändå. Det är mycket bra eftersom detta har blivit en form av folkkultur som bara växer med varje år som passerar!

Bil av äldre modell

I Sverige anordnas det flera olika träffar varje år för de som är intresserade av gamla bilar från USA. Dessa kan man välja att åka till även om man inte själv äger en sådan bil, men man kanske ändå vill åka dit och kolla. Om man själv äger en gammal jänkare så bör man definitivt ta tillfället i akt och åka dit och träffa likasinnade. Det här är något som är väldigt populärt att man gör även i USA. Men det är inte bara den här formen av underhållning som svenskarna fått tack vare amerikanarna. Till exempel bowling Stockholm är en annan kultur från USA som vi tagit in i våra hjärtan samt discon och hela den kulturen som följer med där. Vi borde tacka amerikanarna för dessa eftersom de är något bland de roligaste underhållningarna vi har. Matkultur och allt som har med det att göra får vi kanske tacka någon annan nation för, om man inte älskar snabbmat då vill säga. Snabbmatskulturen växte fram i USA med McDonalds i täten, tätt följt av Burger King och KFC.

Summer Meet 2017

Fin och gammal bil

En av de sakerna man kan göra på sommaren är att åka på Summer Meet, en mötesplats som ger nästintill festivalstämning. Här kan du se bilder från summer Meet 2017 som hölls förra sommaren. På de här platserna är det jättekul att spana in riktiga pärlor när det kommer till gamla bilar. Det är inte bara bilar frår USA utan man kan även se gamla klassiker från andra delar av världen också. Om man har frågor till experter så är det här ett ypperligt tillfälle att ställa dem. Man kan även åka dit om det är så att man är sugen på att sälja eller köpa en bil, det finns alltid spekulanter på sådana tillställningar. I Sverige är Summer Meet en av de största mötesplatserna för gamla bilar och absolut något man bör besöka om man aldrig tidigare har gjort det. Den hålls i Västerås i början av juli varje år så nu vet du när du ska planera att ha semester. Det går att förköpa biljetter eftersom det i vissa fall blir ganska fullt där och ingen vill ju inte riskera att få stå utanför.shadower