Ett bildäck med ikonen

Batmobilen – Batmans bäste vän

Batmobilen är den fiktiva bilen som körs av superhjälten Batman i amerikanska serietidningarna som ges ut av DC Comics. Batmobilen sågs först i Detective Comics # 27 i maj 1939, där den avbildades som en vanlig röd bil. Batman parkerar den i Batcave som han kommer åt genom en dold entré. Det tungt beväpnade fordonet används av Batman i sin kamp för att bekämpa brott. Batmobilens utseende har varierat med åren, men sedan dess tidigaste framträdanden har Batmobilen synts allt oftare i filmer med sitt särskiljande vingformade bakparti som även det ändras över åren.

Skyddet i de tidiga stadierna av Batmobilen var ganska spartanskt men den har anpassats över tiden och är numer den mest tekniskt avancerade tillgången inom Batmans arsenal. Fordonet har utvecklats tillsammans med karaktären, med varje inkarnation som speglar den framväxande biltekniken. Batmobilen har blivit porträtterad som funktionell inom många användningsområden, till exempel som fordonsförflyttning, fängelsetransport, anti-tank warfare, upploppsvakt och som mobilt labb. I vissa versioner så kan Batmobilen köras obemannad eller fjärrstyras. zmarta kan hjälpa dig att spara så att din pojkdröm går i uppfyllelse och du har råd med din egen Batmobil!

En grabb som håller Batman

I Tim Burtons actionfilmer Batman från 1989 och Batman Returns från 1992 fick vi se en annan version av Batmobilen, som återspeglade filmens art deco-version av Gotham City, som båda designades av Anton Furst. Den var lång, låg och slank, och byggdes på ett Chevrolet Impala-chassi. Tim Burtons Batmobile är nu inrymt på anrika Petersen Automotive Museum i Los Angeles.

The Dark Knight-trilogin

Batmobilen som vi kan se i Christopher Nolans trilogi av Batman-filmer beror mycket på det tank-liknande fordonet från Frank Miller’s Batman: The Dark Knight Returns; Det har ett mer brutalt utseende än de snygga bilarna som ses i tidigare filmer och har inte en främre axel. Medan filmerna aldrig refererar till fordonet som Batmobilen, kallas det fortfarande just för det i filmens manus. Filmens produktionsdesigner beskrev bilen som en korsning mellan en Lamborghini och en tank.

Ett klassiskt emblem

I Batman Begins från 2005 så använder Bruce Wayne prototypen som kallas för Tumbler och är konstruerat av Wayne Enterprises Applied Sciences Division som ett fordon för militären. Tumblern innehåller vapen och förmågan att göra ett hopp utan ramp. Tumblerns pansar är stark nog för att bryta igenom hinder i betong utan att få betydande skador.

Ett klassiskt fordon som är känt i hela världen. alla har sin favoritfilm och i filmen Batman & Robin från 1997 så ses en ny Batmobile. Denna filmen har blivit legendarisk på grund av Batmobilen. En klassisk scen utspelar sig där när Batman och Robin jagar Mr. Freeze så skjuter han sönder bilen med sin stora fryspistol innan bilen kraschlandar. Men i nästa scen i Batcave så står Batmobilen på sin piedestal och verkar vara i perfekt skick. Flera Batmobiler har även medverkat i den tecknade och animerade Batman och mer kommer det förmodligen att bli.shadower