Klassiska bilar från filmer

Under årens lopp har det varit med många bilar i filmer och vissa bilar har blivit klassiker och oförglömliga. För säkert har tanken funnits där i ditt huvud att det hade varit betydligt enklare och framför allt roligare att ha någon av dessa bilar, istället för att ta till exempel flyg mellan Halmstad Stockholm – en roadtrip är det nog ingen som säger nej till.

Vissa av dessa filmbilar har till och med överskuggat huvudpersonerna i filmerna. Det gäller ju att inte sluta drömma, för en dag kanske någon av dessa klassiker kan bli din. Bilarna är definitivt mer än bara en del av dekoren eller rekvisitan.

Lista på filmbilar

Här kommer det en lista på några av de bilarna som verkligen har blivit legendariska. Det är bara att drömma sig bort för att kunna spara ihop pengar och för att se till att någon av dem kommer i dina ägor en dag!

Ford Thunderbird Cabriolet

Vem minns inte scenerna från filmen Thelma och Louise när de åkte genom USA:s varma stater i en grön Thunderbird? Bilen förknippas med en typisk amerikansk roadtrip och en känsla av frihet.

Volvo P1800

För de som har några år nacken minns säkert tv-serien Helgonet med Roger Moore i huvudrollen som Simon Templer och hans Volvo P1800. Helgonet var en tv-klassiker som sändes på 1960-talet och det svenska folket satt som klistrade framför tv:n. Det coolaste var att Helgonet körde en Volvo.

VW Typ 2

Det är kanske inte alla som har sett filmen Little Miss Sunshine. Oavsett vilket finns det med en VW Typ 2 folkabuss och familjen beger sig ut vägen för att den lilla dottern ska få vara med i en skönhetstävling för barn. Bussen har en väldigt viktig roll i filmen.

The Pussy Wagon

The Pussy Wagon var med i filmen Kill Bill och är en Chevrolet 2500 Silverado Fleetside. Uma Thurman som spelare rollen som Beatrix Kiddo i filmen och gör en hård och cool scen där hon ser till att erövra The Pussy Wagon på ett övertygande sätt. Scenen tillhör en av de bästa och häftigaste i KIll Bill.

Ford Mustang GT

En Ford Mustang GT har en viktig roll i filmen Bullitt, då Steve McQueen trampar gasen i botten i en hisnande biljakt genom de branta gatorna i San Francisco. Filmscenerna förknippar alla filmälskare med hur en biljakt ska vara i grund och botten.

Slutord

Dessa var naturligtvis bara en bråkdel av de klassiska bilar som har satt sina hjulspår i filmälskares hjärtan på ett eller annat sätt. Det är upp till var och en vad som egentligen är en filmklassiker bland alla bilar som har varit med på den vita duken genom åren. Oavsett vilket, så har bilarna givit många oförglömliga minnen!shadower