Tillbaka till framtiden – bilen drivs fossilfritt igen!

Bensin och diesel har länge varit dominerande bränslen när det kommer till den moderna bilen och är således fortfarande. Faktum är att bilkunderna vid bilens intåg i det svenska samhället under 1910-talet kunde välja både drivmedel och motor. Det fanns tre typer av motorer för bilkunden att välja på en bit in på sekelskiftet. Det var ångmotor, elmotor eller förbränningsmotor som tog plats under motorhuven på de tidiga bilarna. Första svensk-konstruerade bilen skapades av bröderna Cederholm och det var en ångbil, den provkördes i Ystad år 1892. Idag ser vi en återgång med olika motorer och med olika drivmedel, så som etanol, biogas eller el. Anledningen till att bilindustrin nu sakta börjar frångå det fossila bränslet till det alternativa bränslet är förstås miljön och att de fossila bränslena bidrar till växthuseffekten. Vad det gäller olika typer av bränslen verkar bilindustrin mer och mer sätta fokuset på elmotorerna. Inte minst sedan amerikanska företaget Tesla släppte sin första elbil Roadster. Skapad med körglädje, acceleration och med en läcker design i åtanke! För USA är så mycket mer än bensinslukande muskelbilar och jänkare och få elbilar har imponerat på den internationella bilmarknaden vad det gäller design, acceleration och körglädje som Roadster. Tesla är här utan avgaser, utan bensin och olja. Det bådar gott för framtiden!

Tesla Roadster

Bilen är av klassisk sedanmodell och det är nu 10 år sedan första Tesla Roadster lanserades på bilmarknaden. Motor och drivlinan drivs enbart av elektricitet och batterier. Vad som gjorde att marknaden fick upp ögonen för Tesla Roadster var tre saker designen, accelerationen och att den inte gick på bensin eller diesel. Idag har Tesla etablerat sig starkt på bilmarknaden vad det gäller elbilar och miljövänliga fossilfria motorer. I nuläget planeras en ny version av Tesla Roadster. Den skall klara 0-100 km/h på under två sekunder! Beställ den till Limo Service och du är framme på nolltid!.

Model X & Model 3

Två andra modeller av Tesla bilar som blivit populära hos bilköparna är SUV:en Model X. I särklass världens säkraste bil. Finns en sak Tesla har blivit kritiserade för och det är deras höga priser på bilarna. Detta hörsammade VD:n för Tesla Elon Musk och skapade Model 3. Bilarna går att förbeställa och beräknad leverans till Sverige är 2019. För den minsta modellen kommer nypriset i Sverige vara ca: 300.000 sek. Vilket ligger helt i paritet med vad du får betala för en ny Volvo S60 idag.

Tesla – mer än elbilar

Företaget Tesla har en stark vision. Att skapa väl sammansatta ekosystem av förnyelsebar energi inom en rad olika sektorer i samhället. Inte endast vad det gäller bilar. Tesla driver en rad olika projekt och gör innovationer vad det gäller energi till fastigheter, industrier och nu senast flygplan. Företaget räknar med att ha ett flygplan i luften – drivet på el år 2020. Det är mindre än två år dit. Tesla vill och kan utmana marknadens stagnerade behov av fossila bränslen och flera andra företag borde följa efter. Hela samhället behöver ställa om – från fossilt – till alternativt!shadower