The Fast and the Furious

Den första “The Fast and the Furious” filmen hade premiär den 22 juni 2001. Därefter har det gjorts ytterligare sju actionfilmer som glorifierar illegal streetracing och snabba bilar. Den första filmen sätter tonen för de andra med brännande däck, snabba kurvor och hisnande lopp i sann “Need for Speed” anda.

Filmerna påminner i mångt och mycket om de uppskattade tv-spelen från EA Games och är en ren hyllning till denna undergroundkultur med snygga och snabba bilar utrustade med nitro, turbo och modifierade chassin. “Need for Speed: Underground” har många likheter med filmerna både när det gäller ljussättning, känsla och upplevelsen av dolda garage där bilarna servas, lackas och uppgraderas. Även bilracen med drift, drag och tävling på tid liknar miljöerna i filmerna.

Handlingen centreras kring Dominic Toretto (Vin Diesel) som dominerar gatorna nattetid med sitt streetracing team och sin bortgångne pappas svarta Dodge Charger från 1970. Han träffar polisen Brian (Paul Walker) som arbetar undercover för att avslöja Dom och hans kriminella aktiviteter. I hemlighet beundrar han Dom och förälskar sig så småningom i hans syster. Slutligen överger han poliskåren och blir en i gänget.shadower